Team-Building Bran

team-building.

Team building-ul poate fi o provocare noua! Un team building eficient inseamna o sansa in plus pentru a pune in valoare capacitatile echipei si de a ajuta la inchegarea acesteia. Cand o echipa porneste acest proces de auto-evaluare in scopul de a masura eficacitatea proprie si de a-si imbunatati performantele se poate afirma ca aceasta este in team-building.

Principalele aspecte care vin in sustinerea team-building-ului sunt urmatoarele:

scopul – stii clar ce ai de facut si observi ca acest lucru se potriveste cu dorintele si cu nevoile tale profesionale.
competitia – intri in actiune mai repede si te simti mai multumit de munca pe care o depui, iti vor creste sansele de a te face remarcat si de a-ti afla rolul in echipa.
camaradenia – poti descoperi si alte afinitati cu colegii tai, pe langa cele profesionale, grupul functioneaza mai bine atat timp cat membrii sai se stimeaza reciproc.
responsabilitatea – este momentul in care arati tuturor ca poti sa iti asumi si alte responsabilitati si ca esti o persoana pe care se poate conta.
dezvoltarea carierei -prin concursurile organizate in cadrul team building-ului, iti poti descoperi noi aptitudini si te dezvolti ca individ.

Team-buildingul outdoor este o metoda traditionala de stimulare a coeziunii in echipele companiilor si de relaxare a angajatilor. Spre deosebire de varianta indoor, aceasta insista mai mult pe actiune si mai putin pe acumularea de cunostinte. Activitatea este aleasa pentru client de catre furnizorul de team-building, in urma identificarii naturii problemelor legate de echipa clientului si de membrii acesteia, sau de catre client in functie de necesitatile si de preferintele sale.

Pensiunea Katharina vine in intampinarea acestor necesitati prin suportul oferit sesiunilor de team-building tinute la noi. Sala noastra de conferinte cu suport pentru 40 de participanti si organizarea de trasee turistice vor garanta succesul activitatilor desfasurate de dumneavoastra.

Trasee Turistice Bran

Trasee Turistice Bran

Zona Bran, inconjurata de muntii Barsei, Bucegi, Ciucasului si Piatra Craiului, este parte componenta a unora dintre cele mai spectaculoase trasee montane turistice.

Traseele montane si circuitele turistice ce trec prin zona Bran – Moeciu au diferite grade de complexitate, si necesita echipament montan adecvat.

  • BRAN – POIANA CLINCEA – SAUA DIN TIGANESTI – CABANA OMU (marcaj banda rosie) 5 – 6 ore
  • BRAN – POIANA CIUBOTEI – VARFUL SCARA (2422 m) – CABANA OMU (marcaj triunghi galben) 6 – 7 ore
  • BRAN – VALEA GAURA – CABANA OMU (marcaj cruce rosie) 6 – 7 ore
  • PARAUL RECE – CHEILE RASNOVULUI (marcaj triunghi galben) 3 ore
  • PARAUL RECE – DEALUL CU MESTEACAN (marcaj cruce albastra) 3 ore
  • POIANA BRASOV – POIANA CRISTIAN – RASNOV (marcaj banda albastra ) 3 – 4 ore, cu directii: – Poiana Cristian si spre Cabana Cheia
  • POIANA BRASOV – CABANA CHEIA (marcaj punct rosu) 3 – 4 ore
  • MOECIU DE SUS – POIANA GUTANU – SAUA BATRANA – HOTEL PESTERA (marcaj triunghi rosu) 7 – 8 ore
  • MOECIU DE SUS – VALEA PRAVALELE – SAUA STRUNGA – CABANA PADINA (marcaj cruce rosie) 6 – 7 ore

Istoricul Zonei Bran

Castelul Bran – se spune ca acest castel a fost resedinta domnitorului roman Vlad Tepes care era supranumit Contele Dracula.

al carui spirit bantuie inca aceste locuri stravechi.

In jurul acestuia s-au tesut multe legende dintre care in cea mai cunoscuta se spunea ca acest castel a fost resedinta unui vampir. Este un important monument national si punct de reper al turismului din Romania, atat datorita frumusetii lui, peisajului, cat si legendei contelui Dracula, al carui spirit bantuie inca aceste locuri stravechi.

Prima atestare documentara a cetatii Branului dateaza din 19 noiembrie 1377, cand Ludovic I al Ungariei adresa o scrisoare orasului Brasov prin care ii acorda unele privilegii.

oficiu vamal.

Desi nu se cunoaste cu exactitate data la care a fost construit, este posibil ca lucrarile sa fi inceput in primavara lui 1378. Cetatea a fost conceputa ca un complex cu rol militar dar si cu rol de oficiu vamal.

Schimbarile esentiale ale castelului s-au petrecut in 1622-1625, dupa planurile principelui Transilvaniei Gabriel Bethlen, cand s-a construit o adevarata aripa noua si s-a amenajat intrarea actuala.

bran castlccce romanian mountains with restaurant,conference room,sauna,sport fiebran castle romanian mountains with restaurant,conference room,sauna,sport field,traditionally romanian

Atractii Turistice in Zona Bran

Partia Zanoaga

Situata la aproximativ 4Km de Castelul Bran, Partia Zanoaga a fost inaugurata in anul 2005. Aceasta are o lungime de 800 de metri, dificultate medie, cu o diferenta de altitudine de 170m. Partia Zanoaga este dotata cu teleski.

Castelul Bran

Cu o vechime de aproape sase secole, situat pe creasta unei stanci, Castelul Bran, supranumit si “Castelul lui Dracula” este cea mai populara atractie turistica din Romania. Legenda lui Dracula, cunoscuta in intreaga lume, se datoreaza lui Vlad Tepes, cel care s-a nascut in Castelul Bran, si a uimit intreaga lume prin metodele sale de tortura. Castelul Bran a fost construit in secolul XIV, fiind pentru o buna perioada de timp, resedinta lui Vlad Dracul. In momentul de fata, in castel este amenajat un muzeu impresionant.

Culoarul Rucar – Bran

Culoarul Rucar – Bran, situat la 1244m altitudine, este principalul culoar turistic ce face legatura dintre Zona Sudica si Zona Centrala a Romaniei. Peisajul este impresionant. Cheile Dambovicioarei, Ghimbavului, Pestera Dambovicioara si Pestera Ursilor sunt cateva “minuni” ale naturii ce merita admirate.

Muntii Piatra Craiului

Muntii Piatra Craiului, se evidenţiază in peisajul zonei, ca o creasta calcaroasa impunatoare, culminand prin numeroasele si variatele forme carstice (chei, peşteri, doline). Muntii Piatra Craiului reprezinta un important domeniu pentru alpinism, fiind compuse in aceasta zona peste 128 de trasee.

Cetatea Rasnov

Impunatoare prin arhitectura sa, construita pe o stanca intre anii 1377 si 1382, Cetatea Rasnovului a functionat o mare perioada de timp ca punct vamal. In acelasi timp, Cetatea Rasnovului a avut atributii militare, suferind un numar impresionant de modificari in decursul timpului. Cetatea a fost construita in stil Gotic, iar in momentul de fata este amenajata ca un muzeu de arta feudala (arme si mobilier de epoca, trofee de vanatoare, etc.). Datorita atmosferei medievale, si a stransei legaturi dintre Legenda lui Dracula si Cetatea Rasnov, turistii ce viziteaza aceste locuri incearca sa dezlege tainele lui Dracula.

Leave a Reply

Your email address will not be published.